Vorgod - en slags vandremappe    
       
  Tilbage til gravgard.dk      
           
         
  Forside

Hans og Mariane
Sønderhav

Videbæk
Vorgod
Vildbjerg
Brædstrup
Skive
Hoptrup

Max Forrest

Nielsine Marie Vestergaard Skov, kaldet Sine, blev født i Vorgod den 24.4.1917 som den ældste af syv børn.

Efter endt skolegang (7 år) kom hun ud at tjene forskellige steder, til sidst hos en tandlæge i København. Her fik hun kontakt til husets barnepige, der var datter af en undervisningsinspektør.

Han hjalp hende med at komme ind på Tønder Seminarium, hvor hun efter endt præliminæreksamen læste til lærerinde.

Sine havde et par vikariater i Århus og Horsens, men tog i 1946 til Sydslesvig, hvor hun arbejdede på Tarup Skole fra den 1.5.46. Hun blev også aktiv i KFUK, og herigennem lærte hun Fidde, der var aktiv i KFUM, at kende.

Friedrich Peter Jessen blev født den 10.7.1907 i Flensborg som ældste søn af Johannes og Henriette Jessen.
Hans far stammede fra Hürup i Angel, og moderen kom fra Gråsten.

De blev gift den 25.3.1948. I den første tid boede de i den såkaldte Tivoli-bygning hos Lars og Lotte Schubert, men det lykkedes at få de flygtninge, der var indkvarteret hos Oma og Opa, ud, og derefter flyttede de derhen. Lejligheden, som familien havde boet i siden 1913, lå på 3.sal i Munketoft 32.

I 1950 skiftede Sine arbejdssted til Lyksborggades skole. I 1965 flyttede hun sammen med hele skolen over i den nybyggede Jørgensbyskole, hvor hun var ansat til sin sygepensionering i 1976.

Ved ægteskabet mistede Sine sit danske statsborgerskab, så da de i 1950 gerne ville bygge sommerhus i Sønderhav, blev det nødt til at ske i Hans Skovs navn. Midt i 50-erne fik hun dog dobbelt statsborgerskab, så hun selv kunne overtage deres danske fristed, hvor de tilbragte hver sommer indtil 1994.

Fidde døde den 19.10.92, hvorefter Sine kom på Dansk Alderdomshjem i Flensborg i sensommeren 93. Hun fik det langsomt dårligere med Parkinsons syge og døde den 12.8.99.

De ligger begge begravet ved Adelby Kirke.

Marianne Mehlig Jessen

 
   
   

   
  Marianne
Marianne født 1951
 
   
       

© gravgard.dk